Σύντομο Βιογραφικό

Η 26χρονη καλλιτέχνιδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Performing Arts του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στην ειδικότητα “Μουσική & Τραγούδι” το 2017. Η ενασχόλησή της με την μουσική ξεκινάει το 2015 με το πρώτο της EP, των “Kappa Effect”, στο οποίο ερμηνεύει και γράφει στίχους, με το όνομα Amersa. Τότε είναι που ξεκινάει και τις πρώτες live εμφανίσεις της οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα.

Το 2017 εισέρχεται και στον χώρο του θεάτρου και της διδασκαλίας, ολοκληρώνοντας την πρακτική της στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ξεκινάει δικά της τμήματα θεατρικού παιχνιδιού, φωνητικής και μία θεατρική ομάδα καθώς και πρωταγωνιστεί στο «Ένα Βήμα τη Φορά The Musical της Μαρίας Στεφάνου». Την ίδια χρονιά γράφει το επίσημο τραγούδι του φεστιβάλ Pride, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Μαρκάτη, με τίτλο Definition of Love.

Το 2019 γίνεται συν-δημιουργός και παίζει στο musical, «Ο Χάρτινος Κόσμος», ενώ παράλληλα, δημοσιεύσει 3 νέα single σε δικούς της στίχους και ερμηνεία με τίτλο Tears of Shame, Dreams και SACRIFICE.

Μέχρι σήμερα έχει τραγουδήσει και γράψει στίχους/ μελωδίες για περισσότερα από 100 αυθεντικά κομμάτια, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στις online μουσικές πλατφόρμες, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες, διδάσκει σε σχολές και ωδεία της πόλης, ενώ παράλληλα μένει ενεργή στην θεατρική σκηνή. Πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στα voice over και να ηχογραφεί audio books, cartoons, trailer κ.α. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο Contest, δημοσιεύτηκε το 2020 και την παραγωγή ανέλαβε ο Ηλίας Κόζας, των Koza Mostra.

Το 2020 ξεκίνησε να σπουδάζει στο ΙΕΚ Θέρμης στην ειδικότητα, Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου-Κινηματογράφου ώστε να διευρύνει τις γνώσεις τις πάνω στο αντικείμενο. Aπό το 2021 και για 2 περίπου έτη ανέλαβε ως Project Manager και ραδιοφωνική παραγωγός στο Shook Radio 104.4 της Θεσσαλονίκης και παράλληλα κατέκτησε μία από τις 25 συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2022. Πλέον στα τέλη του 2022 ξεκινάει την καριέρα της στον κινηματογράφο σε συνεργασία με την Film Forge και τα NU Boyana Film Studios.

Θέλεις να συνεισφέρεις στις δημιουργίες της Χαρίκλειας;

Πατώντας το κουμπί μπορείς να "κεράσεις" έναν
καφέ και να ενισχύσεις την Χαρίκλεια ώστε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα όμορφα κομμάτια
και όχι μόνο!

Συνεντεύξεις

"Η Χαρίκλεια Μαρή καλεσμένη στο αχτύπητο δίδυμο του Shook Radio 104.4 - Shook Fun"

"Tο ξεκίνημα της, τις επιρροές, τη μουσική της, τις άλλες ασχολίες της, την ενδεχόμενη συμμετοχή της στη Eurovision..."

SHOWREEL

Παρακολούθησε το showreel της Χαρίκλειας στο YouTube. Για πληροφορίες και συνεργασίες μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στο παρακάτω κουμπί.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ, PERFORMING ARTS

Η Χαρίκλεια σπούδασε στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο τμήμα Performing Arts, Μουσική και Τραγούδι. Ολοκλήρωσε την πρακτική της στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι με την πιστοποίηση της μεθόδου Cheryl Porter, την οποία απέκτησε το 2020. Η δασκάλα φωνητικής της είναι η Ceris Deverill η οποία εκπαιδεύει επαγγελματίες τραγουδιστές στο Λονδίνο και εργάζεται στην σχολή Arts Educational Schools of London.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πέραν της ύλης που διδάχθηκε για την θεωρία υποκριτικής στο τμήμα Performing Arts, το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στην υποκριτική στα ΙΕΚ Θέρμης. Παράλληλα από το 2017 συμμετέχει ενεργά σε θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές είτε σαν ηθοποιός με πρωταγωνιστικούς ρόλους είτε ως μουσικοσυνθέτης. Σκηνοθετεί και παράγει όλα της τα μουσικά βίντεοκλιπ η ίδια με την βοήθεια αξιόλογων καλλιτεχνών.

VOICE ACTING & VOICE OVER & SEMINARS

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για την τέχνη της υποκριτικής φωνής καθώς και της άρθρωσης και ορθοφωνίας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα:

 • Executive coaching - ΕΚΠΑ

 • Γνωρίζοντας την Μεταγλώττιση, Open Studio post

 • George Kastrounis - Actors in Action

 • Voice Over for Real People: Complete Freelancing Guide

 • Songwriting: Creative Lyric Writing Approaches by AMSOnline

 • Guitar Scales and Chord Progressions, Berklee College of Music

 • 18th-Century Opera: Handel & Mozart, Harvard Univercity

 • Alexander Technique, Naima Drumhouse

 • Φωνητική, των AMS Studios με τον John Jeff Touch

 • Backing Vocals, The little secret behind a great song, Ανδρέας Μαρκάτης και Βασιλική Αλεξίου

 • Είδη μικροφώνων για live & recording Sessions, Ριχάρδος

 • Το σωματικό θέατρο βασικό εργαλείο προσέγγισης της υποκριτικής τέχνης, Κρίτωνας Ζαχαριάδης

 • A Taste of Musical, Σοφία Μάντυ/ Βασιλική Αλεξίου

 • Τα πρώτα βήματα στην μουσική δισκογραφία, Κόζας Ηλίας

 • Μαθήματα ζωής, διάλεξη με τον Daniel Lommel

 • Ο χορός στο θέατρο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

 • Λυτρωτική επίδραση του Σωματικού Θεάτρου

 • Ασκήσεις φωνητικής τοποθέτησης για σωστή Άρθρωση, Αστέρης Νάτσιος

 • ΠΑΙΣ ΟΠΕΡΑ, Μουσικό Παιχνίδι (Όπερα Θεσσαλονίκης )

ΧΟΡΟΣ

Ξεκίνησε την εκπαίδευση της στον χορό στις σχολές Full out Dance στην Θεσσαλονίκη πάνω στο μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Στο τμήμα Performing Arts, διδάχθηκε τα βασικά βηματολόγια όλων των βασικών χορών του κόσμου. Το 2018 παρακολούθησε μαθήματα tap dance, commercial, hip-hop και jazz στις σχολές χορού Pineapple Studios του Λονδίνου. Από το 2018 άρχισε να ασχολείται με aerial dance και hoop και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια χορού στις σχολές Pro Dancers της Θεσσαλονίκης.

Βιογραφικό

Θέλεις να κάνεις λήψη του βιογραφικού της Χαρίκλειας; Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα το λάβεις στο email σου. Ισχύει μόνο για επαγγελματικές συνεργασίες.